Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fényvisszaverő pigment por - 2.2ND, ezüstszürke

Ár:
76 Ft (60 Ft + ÁFA)
Mennyiségi kedvezmény
5 - 19 g vásárlása esetén
76 Ft / g
20 - 49 g vásárlása esetén
73 Ft / g
50 - 119 g vásárlása esetén
67 Ft / g
120 - 249 g vásárlása esetén
58 Ft / g
250 - 999 g vásárlása esetén
49 Ft / g
1000 g -tól
38 Ft / g
Cikkszám: RRGB-6010
Menny.:g
Legkisebb rendelhető mennyiség: 5!

Leírás

Termék típusa: fényvisszaverő pigment por (üveggyöngy)
Színe: ezüstszürke
Fényvisszaverési indexe: 2.2ND
Szemcseméret: 40-50 mikron

 

Tulajdonságai

A fényvisszaverő pigmentekkel különleges „macskaszem” hatású felületeket hozhatsz létre. A fényvisszaverő pigmentek különlegessége, hogy a fényforrás irányába verik vissza a ráeső fényt. Így rossz látási viszonyok és gyenge rávilágítás esetén is jól láthatóvá válnak.

Két színváltozat közül választhatsz: színtelen és ezüstszürke. Amennyiben szeretnéd megőrizni a lefesteni kívánt felület alapszínét, úgy számodra a színtelen lesz a megfelelő. Ha ez nem fontos, akkor a szürke színnel jársz jobban, mivel annak kb. 10%-kal nagyobb a fényvisszaverő hatása.


Felhasználási területek

A fényvisszaverő hatással legtöbbször olyan helyeken találkozhatsz, ahol fontos a jól láthatóság rossz látási viszonyok között, például sötétben. Fényvisszaverő hatásúak a KRESZ-táblák, a sürgősségi járművek oldalán a sávok vagy a biztonsági mellényekre varrt szürke szalag, de gyakran láthatod sportruházatok, kiegészítők díszítéseként is.

Az extra színek és hatások egyre divatosabbak napjainkban, így designer darabokon is találkozhatunk fényvisszaverő csíkokkal, emblémákkal, különösen a biciklizéssel, sporttal kapcsolatos termékeknél.

 

Felhasználás módja

A fényvisszaverő pigment port (ami valójában apró üveggyöngy) bármilyen típusú színtelen kötőanyagba keverheted. Például lakkba, műgyantába, ragasztóba stb. Színes festékbe ne keverd, mert a gyöngyök nagy részét az elfedi, így rengeteget romlik a fényvisszaverő képessége.

A javasolt keverési arány 50% fényvisszaverő pigment + 50% kötőanyag. Az így elkészült keverék a hordozóanyag leírásában meghatározott méretű felületre lesz elegendő.

 

Hogy válasszam ki a megfelelő fényvisszaverő pigmentet?

A fényvisszaverő pigmentekből több szemcseméret és szín áll rendelkezésedre, melyből ki tudod választani az elképzelésedhez legmegfelelőbb típust.

A szemcseméret a pigmentpor finomságát jelzi. Általánosságban elmondható, hogy a kisebb szemcseméret egyenletesebb felületet biztosít, még közelről nézve is. Ha ecsettel vagy festékszóró pisztollyal szeretnéd felvinni a felületre, akkor a három legfinomabb közül válassz! Amennyiben a lefesteni kívánt felület nagyobb és messzebbről fogod nézni (pl. egy betonoszlop esetén), akkor válassz a nagyobbak közül.

A 20-30 mikron nagyságú (legkisebb) porszerű, még a 90-150 mikron nagyságú (legnagyobb) már finom homokhoz hasonlító. Ha bizonytalan vagy, akkor válaszd az arany középutat, azaz a 35-40 mikron nagyságú fényvisszaverő pigmentet!

Ez a típus 40-50 mikron nagyságú, közepes szemcseméretű!

 

Mit takar a fényvisszaverési index?

A fényvisszaverési index a felszíni csillogás mértékét mutatja. Az 1.93ND értékű fényvisszaverő pigment az általánosabban felhasznált típus. Akkor javasolt a 2.2ND értékűt választani, ha nem sikerült elérni a kívánt hatást a másikkal.

A fényvisszaverő pigmenteknél kimondottan fontos, hogy milyen típusú színtelen kötőanyagba keverjük, mivel a különböző anyagokban más-más módon mutatkozik meg reflektív tulajdonságuk. Függ például a rétegek számától, a hordozóanyag jellemzőitől stb.

Amennyiben nagyobb felületen szeretnéd használni, érdemes a fényvisszaverő pigmentek több típusát is kipróbálni az adott hordozóanyaggal, így látni fogod, hogy melyik teljesít legjobban az adott körülmények között.

Az ilyen összehasonlításokhoz és tesztelésekhez találtuk ki neked a paletta csomagot, ami azt jelenti, hogyha a termékcsalád minden típusából rendelsz egy kis mennyiséget (akár csak 5 grammot változatonként), akkor az egészre adunk 20 % kedvezményt. Így kipróbálhatod a jelenleg kapható 6 típusú fényvisszaverő pigmentport és kiválaszthatod a projektedhez leginkább megfelelőt. Kattints ide a paletta csomagért!

 

Vélemények

Légy Te az első, aki véleményt ír erről a termékről!
Írja meg véleményét!

Keresés