Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Foszforeszkáló pigment por - színezetlen - égkék, homok

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Mennyiségi kedvezmény
5 - 19 g vásárlása esetén
89 Ft / g
20 - 49 g vásárlása esetén
85 Ft / g
50 - 119 g vásárlása esetén
78 Ft / g
120 - 249 g vásárlása esetén
68 Ft / g
250 - 999 g vásárlása esetén
57 Ft / g
1000 g -tól
45 Ft / g
Cikkszám: PLSB-62W

Leírás

Az általunk forgalmazott foszforeszkáló pigmentek anyaga stroncium-aluminát, ez a legújabb generációs foszforeszkáló pigment, a korábbiaknál sokkal tovább és jóval erősebben világít.

Az égkék foszforeszkáló pigment közepesen erős fényű. Nappal semleges, piszkosfehér színű, nem fedő. Felületre festés után az alapszínt, esetleges mintákat nem fedi el. Sötétben kék színnel világít 2-3 órán keresztül, fokozatosan gyengülő fényerővel. Az utolsó 1-2 órában csak teljes sötétségben látszódik a fénye. Inkább beltéri használatra javasoljuk (kevesebb a fényszennyezés ami elnyomná a fényét), vagy olyan helyre, ahol állandó UV-megvilágítás van.

Szemcseméret: 50-350 mikron
Fényerő: 6

A pigmentet egy olyan színtelen lakkba kell keverni, ami az adott felületen jól megtapad, tartós lesz. Nagyon fontos, hogy a hordozóanyag amit választasz színtelen legyen, színes festékbe soha ne keverd, mert az elfedi a foszforeszkáló szemcséket. Használhatsz oldószeres vagy víz bázisú lakkot, de akár kétkomponensű műgyantát, vagy ragasztót is. A nagy szemcsemérete miatt inkább rászórásos felhasználásra javasoljuk. Kend le a felületet lakkal, vagy akár színes festékkel és ebbe szórd bele a szemcséket. Ha rögzíteni szeretnéd őket, akkor az már mindenképpen színtelen lakkal történjen.

A javasolt keverési arány lakkoknál 20-25% pigment + 75-80% hordozóanyag (például 20 gramm pigment + 80 gramm lakk). Műgyantáknál elég 15% pigment a keverékbe.

A hordozó kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy a nagy fajsúlyú pigmentek gyorsan leülepednek egy híg folyadékban és pár nap alatt eléggé belekeményednek az edény aljába.

A fényerő értéket 10-es skálán jelöljük, ahol a neonzöld pigment fényereje 10-es, a többi foszforeszkáló pigmentet ehhez viszonyítjuk.

Élettartama 15-20 év.

A pigmentről készült fotókon sajnos csak az effekt töredékét sikerül érzékeltetni, ezért a legjobb lesz ha saját szemeddel látod a termékeket. Erre találtuk ki a palettakedvezményt, ami azt jelenti, hogy ha a termékcsoport minden változatából rendelsz azonos mennyiségű pigmentet (akár csak 3 grammot színenként), akkor az egészből 20% kedvezményt kapsz. Színezetlen foszforeszkáló pigmentből jelenleg 11 szín van. A gyűjtő terméket ezen a linken találod.

Mint semmilyen port, ezt sem célszerű belélegezni, viselj porálarcot a kezelésekor!

Vélemények

Légy Te az első, aki véleményt ír erről a termékről!
Írja meg véleményét!

Keresés