Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Foszforeszkáló pigment por - színezett - napsárga

Ár:
98 Ft (77 Ft + ÁFA)
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Mennyiségi kedvezmény
3 - 19 g vásárlása esetén
98 Ft / g
20 - 49 g vásárlása esetén
93 Ft / g
50 - 119 g vásárlása esetén
85 Ft / g
120 - 249 g vásárlása esetén
75 Ft / g
250 - 999 g vásárlása esetén
62 Ft / g
1000 g -tól
49 Ft / g
Menny.:g
Legkisebb rendelhető mennyiség: 3!

Leírás

Az általunk forgalmazott foszforeszkáló pigmentek anyaga stroncium-aluminát, ez a legújabb generációs foszforeszkáló pigment, a korábbiaknál sokkal tovább és jóval erősebben világít. Nappali színét egy hozzáadott UV-reagens, fluoreszkáló pigment adja.

A napsárga színű, színezett foszforeszkáló pigment sötétben élénk sárgás-zöld fénnyel világít. Felületre festés után az alapszínt erősen megváltoztatja, de nem fedi el teljesen, az esetleges minták láthatók maradnak. Feltöltés után 7-8 órán keresztül világít fokozatosan gyengülve, az utolsó órákban már csak teljes sötétségben látszik.

Szemcseméret: 30-45 mikron
Fényerő: 8

A pigmentet egy olyan színtelen lakkba kell keverni, ami az adott felületen jól megtapad, tartós lesz. Nagyon fontos, hogy a hordozóanyag amit választasz színtelen legyen, színes festékbe soha ne keverd, mert az elfedi a foszforeszkáló szemcséket. Használhatsz oldószeres vagy víz bázisú lakkot, de akár kétkomponensű műgyantát, vagy ragasztót is. Ha kész festéket keresel, akkor kattints ide!

A javasolt keverési arány lakkoknál 20-25% pigment + 75-80% hordozóanyag (például 20 gramm pigment + 80 gramm lakk). Műgyantáknál elég 15% pigment a keverékbe. Airbrush-sal is kifújhatók a pigmentek, ehhez körülbelül 20% pigment a jó arány.

A hordozó kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy a nagy fajsúlyú pigmentek gyorsan leülepednek egy híg folyadékban és pár nap alatt eléggé belekeményednek az edény aljába. Ez airbrush használatánál probléma lehet, illetve célszerű közvetlenül a felhasználás előtt elvégezni a bekeverést és csak olyan mennyiségben, amennyi el is fogy.

Elsősorban beltéri használatra javasoljuk, mert a hozzáadott UV-reagens pigment a Nap erős UV-sugárzásának hatására néhány hónap alatt lebomlik, kifehéredik. Ez a romlási folyamat az utánvilágító tulajdonságára nem vonatkozik, az évtizedekig fennmarad.

A fényerő értéket 10-es skálán jelöljük, ahol a neonzöld pigment fényereje 10-es, a többi foszforeszkáló pigmentet ehhez viszonyítjuk.

Élettartama 15-20 év.

A pigmentről készült fotókon sajnos csak az effekt töredékét sikerül érzékeltetni, ezért a legjobb lesz ha saját szemeddel látod a termékeket. Erre találtuk ki a palettakedvezményt, ami azt jelenti, hogy ha a termékcsoport minden változatából rendelsz azonos mennyiségű pigmentet (akár csak 3 grammot színenként), akkor az egészből 20% kedvezményt kapsz. Színezett foszforeszkáló pigmentből jelenleg 8 szín van. A gyűjtő terméket ezen a linken találod.

Mint semmilyen port, ezt sem célszerű belélegezni, viselj porálarcot a kezelésekor!

Vélemények

Légy Te az első, aki véleményt ír erről a termékről!
Írja meg véleményét!

Keresés