Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mit üzennek a színek? - Kék

Mit üzennek a színek? - Kék

Tudtad, hogy a kék a legnépszerűbb szín? Mi lehet a titka? Miért választják nagy cégek színüknek a kéket? Olvass tovább és merülj el a kék világában!


 

A kék a béke, a nyugalom, a biztonság és a megbízhatóság színe, ezért az üzleti életben sok esetben találkozhatunk vele. Sok nagy múltú, megbízható céghez köthetjük a kék valamely árnyalatát. Sőt, hivatalos szervek is gyakran használják. Gondolj csak a rendőrség színeire!


Otthonunkban a kék


A kék szín nyugtató kémiai anyagok termelését indítja be a testünkben, ezért előszeretettel választják a hálószoba színének. Úgy tartják, hogy a kék szín elősegíti a mélyebb alvást. Rosszul alszol éjszakánként? Lehet, hogy érdemes lenne újragondolnod a hálószobád színeit!Úgy tűnik a macskák sem kivételek...


Mindemellett hideg szín, így egy kék szobát hűvösebbnek érezhetünk, mint mondjuk egy sárgát.
 

Viselj kéket!
 

Ha jó benyomást szeretnél tenni egy állásinterjún, manipulálj kicsit a színekkel! A hajadat azért ne fesd kékre (hacsak nem a stílusod része), de ha kékbe öltözöl az magabiztosságot és intelligenciát sugall, mely segíthet a munka elnyerésében.
 

Ha bemész egy gyerekruha boltba, egyértelműen meg tudod állapítani, melyik a fiú és melyik a lány részleg, ha csak a színekre pillantasz. Pár száz évvel ezelőtt nem törődtek az emberek azzal, hogy milyen színt viselnek a gyerekek.

Ez az elkülönülés Angliából indulhatott, ahol kezdetben a kisfiúk színe volt a rózsaszín. Bizony, ha hiszed, ha nem! A akkori hadsereg vörös egyenruhájának "kicsinyített" változata volt. És a lányokhoz a finomabb, halványkék árnyalat volt társítva. Valamikor a 20-as évek végén ez megfordult, és azóta úgy is maradt. 

Mindezt a megkülönböztetést egyébként a ruhagyártó cégek marketingjének köszönhetjük, ők vezették be a köztudatba, hogy így több ruhát tudjanak eladni, ha egy családban fiú és lány gyermek is születik.
 

Valami kék
 

A legtöbb kultúrában pozitív tulajdonságokat társítanak hozzá. Filmekben gyakran visszaköszön az az amerikai szokás, hogy esküvőre vinni kell valami újat, valami régit, valami kölcsönt és valami kéket. Utána jártunk, a kék ebben az esetben a hűséget szimbolizálja, mely egy sikeres házasság alappillére. 

További érdekességek
 

Érdekes tény, hogy a súlyemelők nagyobb erőt tudnak kifejteni a kék falú edzőteremben, sőt az étvágyat is csökkenti e szín árnyalatai.

Nagyon népszerű, az emberek felének a kék a kedvenc színe. Te is a kéket mondanád kedvencednek? Férfiak és nők is egyenlő arányban viselik magukon ruhadarabok és kiegészítők formájában.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: színek

Keresés