Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mit üzennek a színek? - Sárga

Mit üzennek a színek? - Sárga

Miért sárga a taxi? Melyik szobába jó a sárga és hol kerüld inkább? Olvass tovább és tudj meg többen a sárga színről!


 

A sárga a nap színe. Melegséget és energiát sugall, vidámságot és szeretetteljességet szimbolizál. A sárga színhez társítják az optimizmust és a boldogságot.
 

Lendületbe hoz!


A sárga szín ösztönzi a beszélgetéseket, inspirál és beindítja a kreativitást. Segít a koncentrációban és javítja a memóriát. Ezért hasznos lehet vizsgák előtti tanulás során sárga dolgokkal körülvenned magad, például virágok formájában.

A piroshoz hasonlóan a sárga is figyelemfelkeltő szín, ezért hirdetéseken vagy figyelmeztető táblákon is gyakran találkozhatunk vele.


Miért sárga a taxi?
 

Érdekes tény, hogy a sárga színű autót vesszük észre legkorábban, többek között ezért is sárgák a taxik, mely New Yorkból indult természetesen, de mára már számos ország átvette ezt a szokást.
 


 

Sokkal könnyebben kiszúrjuk a sárga járművet a forgalomból, és a statisztikák alapján kevesebb baleset is éri őket, mint más színű társaikat.
 

Sárga a mindennapokban


Sárga ruhában boldogabbnak érezheted magad, ezért a borongós napokat feldobhatod néhány vidám kiegészítővel. Mivel rendkívül figyelemfelkeltő szín, ezért ne lepődj meg, ha többen észrevesznek, ha sárgát viselsz. Amúgy a vezetők és a szónokok színének is nevezik. 

Otthonunkban is szívesen látjuk viszont e meleg színt, hisz rendkívül sok jó tulajdonsága van. Fényesebbek és melegebb hatásúak lesznek tőle a helyiségek.

De azért csak mértékkel a sok sárgával! Bár vidám szín, mégis azt figyelték meg, hogy a sárga falú szobákban hamarabb elveszítik a türelmüket az emberek és a babák is gyakrabban sírnak ilyen környezetben. Ezért kis csemetéd szobájába inkább egy másik színt válassz, például a kék vagy a zöld valamely árnyalatát. Kombináld olyan színekkel, amik kicsit visszaveszik erőteljességét!

Hazánkban és Franciaországban az irigység színe a sárga, míg Görögországban a szomorúságé.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: színek

Keresés